Hoewel de titelstrijd is beslist, zijn de Mercedes-coureurs onverminderd gebrand op de zege in Brazilië. Een overwinning op Interlagos zou voor zowel Lewis Hamilton als Nico Rosberg bijzonder zijn.

Voor Hamilton komt dat vooral door zijn verering van Ayrton Senna, de legendarische Braziliaan van wie Hamilton een superfan is en met wie hij qua wereldtitels op gelijke hoogte staat door zijn kampioenschapssucces van 2015: “Dit was Ayrtons thuisrace, dus sinds mijn kindertijd is het al een droom van me om in Brazilië te winnen”, vertelt de Brit.

“Ik voel zijn ‘aanwezigheid’ ook altijd als ik er ben, want hij was zo’n enorme held in Brazilië”, vervolgt Hamilton, sprekend over de in 1994 omgekomen Senna. Dat Senna acht pogingen nodig had om zijn thuisrace voor het eerst te winnen, noemt Hamilton ‘verbijsterend’. Hijzelf heeft er na acht keer echter nog niet gewonnen, met een tweede plek uit 2014 als beste resultaat. “Als ik daar dit jaar verandering in kan brengen, zou dat een mooie manier zijn om respect te betuigen aan Ayrton én een volgend hoogtepunt in een geweldig jaar. Ik ga er dan ook alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen.”

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg won in 2014 op het Autódromo José Carlos Pace. Aangezien hij ook de voorgaande race van dit jaar won, in Mexico, gaat hij op meerdere manieren voor zijn tweede zege op rij: “Ik bewaar goede herinneringen aan Brazilië, waaronder van vorig jaar. Toen had ik een leuk gevecht met Lewis, dat ik won. Het voelde geweldig om op de hoogste trede van het podium te staan en in de voetsporen te treden van de geweldige coureurs die er eerder hebben gewonnen. Om de altijd zo enthousiaste Braziliaanse fans me toe te horen juichen, gaf ook een fantastisch gevoel.”

“Ik zou dat graag nog eens meemaken, dus het doel is om er weer een mooie show van te maken en daarbij mijn goede optreden in Mexico van twee zondagen geleden een vervolg te geven. Het is sowieso altijd fijn om een raceweekend in te gaan met de meest recente zege op zak, dus ik vertrouw erop goed voor de dag te komen”, verklaart Rosberg.