Nu de titelstrijd beslist is gaat Mercedes zoals beloofd met de kersverse wereldkampioen Lewis Hamilton over een nieuw meerjarig contract onderhandelen. Mercedes verwacht er snel uit te zijn met Hamilton.

Mercedes en Hamilton hadden de onderhandelingen eerder gestaakt, zodat het team en Hamilton zich volledig konden concentreren op de steeds feller wordende titelstrijd die de Engelsman met zijn teamgenoot Nico Rosberg uitvocht.

Nu het gevecht om het kampioenschap erop zit en Hamilton zijn tweede titel op zak heeft, zullen de gesprekken snel weer geopend worden, vertelt teambaas Toto Wolff: “We gaan de komende dagen met elkaar om tafel om de onderhandelingen op te pakken”, verklaart hij zelfs.

Wolff benadrukt daarbij dat het team en de coureur ‘de wens hebben met elkaar verder te gaan’, hetgeen Mercedes-kopstuk Niki Lauda eveneens aanstipt: “Lewis is hier gelukkig en wij zijn gelukkig met hem, dus ik voorzie geen problemen.”

“De eerdere gesprekken waren ook al positief”, meldt Lauda, die denkt dat er ‘binnen een paar weken’ een nieuw akkoord zal zijn. Hij vindt dat ook niet meer dan logisch: “Want Lewis is een goede coureur die we graag willen behouden, terwijl wij een auto hebben waar elke coureur in wil rijden.”

Hamilton wil zelf inderdaad graag blijven, zo benadrukt hij. “Het is niet zo dat ik door de titel te winnen met Mercedes nu ineens aan een nieuwe uitdaging toe ben. Ik ben hier gekomen om dit team op te bouwen en succesvol te maken, en deze titel is daar pas het begin van.”

Hoewel Hamiltons huidige contract sowieso nog tot en met eind 2015 loopt en er volgens de Brit dus niet per se haast geboden is met het verlengen ervan, herhaalt Hamilton dat hij geen reden ziet om te vertrekken. “Dit is mijn thuis en ik ben Mercedes dankbaar voor wat we bereikt hebben.”

2015
Wat 2015 betreft, laat Hamilton nog optekenen dat hij volgend jaar nóg sterker wil zijn: “Dat is altijd het doel en ik twijfel er niet aan dat Mercedes als team volgend seizoen ook weer absoluut top is.”

De vorige keer dat hij een titel moest verdedigen, in 2009, met McLaren, draaide dat uit op een lastig verhaal. Hamilton vreest echter niet voor een herhaling daarvan: “In het jaar na mijn eerste titel reden we met compleet andere auto’s, maar dat is volgend jaar niet zo. Nu blijven ze hetzelfde.”

Wat nog wel een verbeterpunt is, beseft Hamilton, is zijn kwalificatie-vorm. “We hebben dit jaar wel gezien dat de zondag nog altijd de belangrijkste dag van een raceweekend is, maar je maakt het jezelf wel moeilijk als je je achter je teamgenoot kwalificeert. Daar ga ik dus aan werken.”