Red Bulls Sebastian Vettel staat in de interesse van Mercedes en McLaren. Dat bericht Sport Bild, dat haar berichtgeving bevestigd krijgt door Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Volgens Sport Bild heeft McLaren een aanbieding aan viervoudig wereldkampioen Vettel voorgelegd, terwijl het verder oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve aanvoert, die stelt dat Mercedes per 2016 met Vettel in zee wil als vervanger van Lewis Hamilton – wiens contract eind 2015 afloopt – om een Duits superteam te vormen.

Gevraagd door de Duitse publicatie of er wat achter de geruchten zit, houdt Mercedes-teambaas Toto Wolff zich op de vlakte. “Ik wil niet openlijk over dit soort zaken praten, daarvoor is de strijd die de topteams om het handjevol topcoureurs voeren te fel.”

Zich niet in de kaart laten kijken, betekent echter niet dat Wolff de rijdersmarkt niet scherp in de gaten houdt namens Mercedes. “Voordat we beslissingen nemen qua rijdersbezetting, willen we eerst een goed beeld krijgen van de markt en wie zich erop bevindt”, verklaart hij.

Wolff wil dus niet teveel openheid geven, maar de altijd uitgesproken Helmut Marko doet dat wel voor hem. Volgens het Red Bull-kopstuk heeft zowel Mercedes als McLaren interesse in Vettel. “Natuurlijk trekt Mercedes aan Vettel”, antwoordt hij desgevraagd. “En niet alleen dat team. McLaren heeft hem samen met Honda zelfs een buitensporig hoog aanbod gedaan.”