Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff houdt het rivaliserende Ferrari zijn team ‘wakker’. “Het is ook goed dat je af en toe wakker wordt geschud”, meent de Oostenrijker verder.

In interview met Motorsport.com erkent Wolff dat Mercedes, dat de Formule 1 in 2014 domineerde, na de makkelijk gewonnen openingsrace van seizoen 2015 dacht dat het ‘alles wel onder controle had’. Maar toen won Ferrari prompt in Maleisië. “Dat was een wake up call“, geeft Wolff toe.

“We werden in Maleisië om verschillende redenen geklopt. Dat was een tikje, maar het is voor een organisatie als de onze alleen maar goed dat je af en toe wakker wordt geschud”, denkt de Mercedes-teambaas.

“We hebben er ook zeker ons voordeel mee gedaan”, vervolgt hij. “We hebben daardoor meer ambitieuze doelen gesteld wat betreft het doorontwikkelen van de auto, de betrouwbaarheid en de rondetijden waar we op mikken tijdens de raceweekends, want we weten dat de dreiging van Ferrari echt is.”

Vooruitblikkend op de tweede helft van het jaar sluit Wolff niet uit dat Ferrari het Mercedes daarin nog lastiger kan maken. “We zijn nog geen kampioen”, beklemtoont hij, ondanks dat Mercedes bij de constructeurs op 383 punten staat, terwijl Ferrari er 147 minder heeft, met 236.

“We zijn pas halverwege en er zijn genoeg voorbeelden van teams die later in het jaar nog in de problemen komen, of van rivalen die zich ineens veel sterker ontwikkelen. We moeten dus met beide benen op de grond blijven staan”, weet Wolff.

Ondanks de riante voorsprong zal Mercedes volgens Wolff dus niet stilzitten in de tweede seizoenshelft. “Want de tweede titel op rij is heel belangrijk voor ons, terwijl al het werk dat we nu doen zich ook in 2016 zal uitbetalen, aangezien de regels grotendeels hetzelfde blijven.”