Nico Rosberg en Lewis Hamilton eindigden in de tweede vrije training bovenaan, maar zijn niet gerust op het gat naar het rivaliserende Ferrari: “Ze zijn hier serieus snel.”

Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel waren in de eerste vrije training de snelste mannen op de baan. Die sessie was door de hitte en het vroege tijdstip echter weinig representatief, zo luidt de algemeen gedeelde opvatting in de paddock, aangezien het tijdens de later op de dag gehouden kwalificatie en race van komende zaterdag en zondag vermoedelijk een stuk koeler is.

In de daarom ook meer representatieve tweede vrije training was snelste man Rosberg een tiende rapper dan Hamilton en vijf tienden sneller dan Ferrari-rijder Räikkönen. Op het oog ziet er dus goed uit voor Mercedes, maar Rosberg is desondanks bevreesd voor de Scuderia, zo vertelt hij aan de verzamelde pers: “Ze zijn hier serieus snel en kunnen zeker een gevaar voor ons vormen.”

Rosberg denkt dat zijn team nog altijd de bovenhand heeft over een enkele vliegende ronde, maar wat lange runs betreft is Ferrari ‘gevaarlijk snel’ volgens de Duitser. “Hun pace is zorgwekkend. Vooral in race-trim waren ze heel rap.”

Teamgenoot Hamilton onderschrijft de lezing van Rosberg. “Ik denk dat het verschil met Ferrari heel klein zal zijn”, zegt de Brit, die toegeeft dat hijzelf geen perfecte vliegende ronde heeft gereden: “Ik verremde me bij bocht acht. Dat heeft me tijd gekost. Er had dus meer in gezeten, want in de hele middensector waren we niet goed genoeg. Los daarvan ging het echter wel oké en kunnen we tevreden zijn.”

Hamilton moet overigens nog wel op het matje komen bij de wedstrijdleiding. De Brit zou na de korte rode vlag aan het eind van de tweede training niet netjes met de andere coureurs in de rij in de pits hebben gewacht voordat de sessie hervat werd.

Update – 18-04: Hamilton hoeft niet bang te zijn voor een straf. De wedstrijdleiding is van mening dat hij niets verkeerd heeft gedaan.