Lewis Hamilton en Nico Rosberg moeten één seconde zien te vinden om de strijd met Red Bull Racing enigszins aan te kunnen. Hamilton, die de vorige race in Hongarije won, weet dat Mercedes vanavond aan de bak moet.

“We moeten vanavond aan de slag om het gevoel in de wagen te verbeteren, maar toch was dit een redelijk begin van het weekend”, vertelt Hamilton, die twaalfde werd op 1.4 seconden achterstond van Sebastian Vettel. “De auto voelt hier dankzij de lage hoeveelheid neerwaartse druk waarmee we rijden, een stuk anders aan dan de vorige race. We moeten op een paar gebieden de details op orde krijgen om de balans in de wagen te verbeteren.”

“We waren in staat om een aantal goede lange runs te rijden en dat is het belangrijkste met het oog op de Grand Prix”, vervolgt de wereldkampioen van 2008. “We hebben de tijd om de wagen te verbeteren dus ik heb er alle vertrouwen in dat we morgen sneller zijn.”

Nico Rosberg

Een belangrijke factor in Spa is, zoals altijd, het weer, erkent Nico Rosberg. “Het is geweldig om hier weer te zijn. Zeker omdat onze wagen beter is dan vorig jaar en je dus de vooruitgang merkt in snelle bochten”, vertelt de Duitser. “Ik weet nog niet zeker hoe we er ten opzichte van andere rijders voorstaan.”

“Het lijkt er op dat we er een harde dobber aan krijgen om de concurrentie te verslaan. Bovendien is dit circuit totaal anders dan de vorige Grand Prix. Het ging vandaag niettemin redelijk goed en dit kan wel eens een interessant weekend worden, zeker gezien de voorspelde afwisselende weersomstandigheden.”