Mercedes doet in Australië wat het moet doen en bezet de volledige eerste startrij. Lewis Hamilton troeft Nico Rosberg in de strijd om poleposition af met zes tienden van een seconde.

En hoewel hij het totaal niet uitstraalt, zegt Hamilton tevreden te zijn met de kwalificatie en het hele weekend in het algemeen. “We zijn geweldig van start gegaan in in Melbourne. Het voelt voor mij echter alsof het helemaal nog niet zo lang geleden is dat we in competitie waren. Des te meer dank ben ik het team verschuldigd dat ze gedurende een relatief korte winter alweer zo’n goede auto hebben weten te prepaperen.”

Lewis Hamilton kwalificeert altijd goed in Albert Park, maar de laatste overwinning van de Brit stamt alweer uit 2008. Natuurlijk voegt hij graag een nieuwe zege toe aan zijn palmares, maar de regerend wereldkampioen hoopt vooral op een betere race dan vorig jaar. Hamilton zag toen de streep niet: “We hopen gewoon met beide auto’s een topprestatie neer te zetten. Daar zullen we de komende uren hard voor werken en hopelijk kan ik dan morgen een mooi gevecht aan gaan met Nico.”

‘Nico’ is natuurlijk Nico Rosberg, teamgenoot, maar vooralsnog ook de enige uitdager van Lewis Hamilton. De eerste slag heeft hij van zijn teamgnoot verloren en dat geeft hij ook ruiterlijk toe. “Lewis verkeert in topvorm, terwijl ik steekjes heb laten vallen”, aldus een eerlijke Rosberg. “De snelheid was er wel, maar ik kreeg het er niet uit.”

“Dat neemt niet weg dat ik zeer tevreden met de auto die het team ons heeft gegeven. Het is echt een genot om mee te rijden en de prestaties zijn er ook naar. We staan als team opnieuw bovenaan en dat is een absolute topsituatie. Ik kan dan ook leven met mijn tweede startpositie. Morgen wordt immers een lange dag, dus ik dicht mezelf nog voldoende kansen toe.”