Mercedes heeft Hamilton en Rosberg op het hart gedrukt voortaan netjes tegen elkaar te racen, maar teambaas Toto Wolff geeft nu toe dat een andere rijdersbezetting tot de mogelijkheden behoort wanneer beide coureurs dat niet doen.

“Als we er niet in slagen hen te laten rijden in de Mercedes-geest, dan moeten we dat ook onder ogen zien”, zegt Wolff. De Oostenrijker gaat verder: “Dan moeten we onze consequenties trekken en de beslissing nemen om voor een andere line-up te gaan.”

De uitlatingen, die Wolff tegenover BBC Sport deed, volgen op het incident tijdens de Grand Prix van België waarbij Rosberg de achterband van teamgenoot Hamilton, al dan niet doelbewust, lek reed. Het voorval is intern besproken, Rosberg is berispt en heeft zijn excuses gemaakt, en daarmee moet de zaak wat Mercedes betreft dus ook gesloten zijn.

Wolff weigerde in het interview verder in te gaan op de maatregelen die het team na het akkefietje in België tegen Rosberg heeft genomen. “Als je een team leidt, is het belangrijk om de zaak in balans te houden. Daarom zou ik het liefst binnenskamers houden welke actie we tegen Rosberg hebben ondernomen. Het is niet eerlijk tegenover de coureur om dat openbaar te maken.”

Maar, voegt de teamchef daar aan toe: “We hebben heel erg duidelijk gemaakt dat dit een onacceptabel scenario is, en dat geldt voor hen allebei. We willen dat dit nooit meer gebeurt.”

Mocht de boel toch uit de hand lopen, zodat Wolff zijn dreigement kracht bij moet zetten, dan zou dat eerder slecht nieuws voor Hamilton zijn dan voor zijn teamgenoot. Hamiltons contract loopt eind 2015 af – onderhandelingen over verlenging hebben de Brit en zijn team onlangs uitgesteld. Rosberg daarentegen zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis voor drie jaar.