Nu het Formule 1-circus amper een week na de Grand Prix van Japan alweer voet aan de grond zet in Sotsji, is het zo kort na het dramatische ongeluk van Jules Bianchi voor het Mercedes-rijdersduo nog te vroeg voor ongeremd enthousiasme over het nieuwe Russische circuit.

“Ik weet niet goed wat ik na zo’n weekend als dat in Japan moet zeggen”, begint leider in het wereldkampioenschap Lewis Hamilton. “Toen we finishten was ik natuurlijk blij dat ik gewonnen had, maar dat was meteen niet belangrijk meer toen ik hoorde wat er met Jules was gebeurd. Mijn gedachten zijn bij hem en zijn familie.”

Teamgenoot Rosberg loopt ook rond met het ongeluk in zijn gedachten. “Japan bracht ons team een goed resultaat, maar we konden na afloop maar aan één ding denken en dat was de gezondheid van onze collega Jules. Dat is nog steeds zo, ik wens zijn hem en zijn familie het allerbeste op dit moeilijke moment.”

In de Formule 1 geldt echter sinds jaar en dag het adagium the show must go on, dus moeten Rosberg en Hamilton zich ook klaarmaken voor de komende race in Sotsji. “Ik heb een paar jaar geleden een keer een demonstratie gereden bij het Kremlin”, herinnert Rosberg zich. “Dat was heel cool, de Russische fans waren dolenthousiast. Er zullen nu dus wel veel mensen komen kijken. Ik heb al veel geoefend in de simulator.”

“Ik hou wel van een uitdaging, en daar zorgt een nieuw circuit altijd voor”, zegt Hamilton. “We hebben natuurlijk genoeg rondjes gereden in de simulator, maar je weet nooit hoe het in het echt zal zijn.” De Brit is vooral benieuwd hoe zijn auto het op de omloop aan de Zwarte Zee zal doen. “In Japan liep ‘ie lekker, dus in Rusland zal hij het vast ook weer goed doen. Ik hoop dat we onze reeks mooie resultaten voort kunnen zetten.”