Mercedes gaat vooralsnog verder met wat het in 2014 ook al deed: domineren. Ondanks dat Nico Rosberg en Lewis Hamilton in de eerste trainingen bovenaan eindigden, zijn ze echter niet helemaal tevreden.

Rosberg was Hamilton in beide vrijdagtrainingen net te snel af, terwijl het Mercedes-duo in allebei de sessies een flinke voorsprong had op de rest van het veld. In VT1 bedroeg het gat meer dan een seconde en in VT2 was het iets minder, maar alsnog meer dan zeven tienden.

“Je kan slechter aan een weekend beginnen”, erkent Hamilton, die zoals gezegd echter ook nog een voorbehoud maakt: “Een aantal van de verbeterpunten uit de tests is opgelost, maar er is nog wel het één en ander waar we aan moeten werken”, zegt hij, met name verwijzend naar de set-up van de auto, waarbij hij benadrukt dat ‘het afstellen ook steeds meer een kwestie van details is, naarmate je de limiet meer opzoekt’.

Teamgenoot Rosberg laat woorden van soortgelijke strekking optekenen, net zoals hij tijdens de wintertests ook al deed. Ook toen was Mercedes – zeker met de hardere bandenkeuze van het team in ogenschouw genomen – ondanks klachten over de afstelling immers veruit het snelste.

Met Mercedes hoe dan ook nog altijd ver voor op de rest, lijkt de strijd om poleposition zo goed als zeker weer op een rechtstreeks duel tussen Hamilton en Rosberg uit te draaien, hetgeen de twee beamen: “De kwalificatie wordt weer net zo spannend als altijd”, voorspelt Hamilton, wiens teamgenoot dat onderschrijft: “Ik reken op een flink gevecht met Lewis.”