Mercedes trapte het weekend in de eerste vrije training als snelste af, maar in de tweede vrije training moest het plaats maken voor Red Bull. Desondanks is men tevreden na de eerste dag.

Lewis Hamilton reed in de morgen nog de snelste tijd, maar viel in de middagsessie terug naar een zesde plaats. Enthousiasme overheerst echter bij de Brit: “Het is zo een geweldige baan om op te rijden en de auto voelt bovendien solide aan. Ik ben tevreden met waar we nu staan, ook al willen we nog iets competitiever zijn.”

“We hebben het bandenmanagement nog niet helemaal onder controle, dus dat is iets waar we nog naar moeten kijken. Het is te vroeg om stevige voorspellingen te doen, maar ik kijk uit naar een sterke kwalificatie morgen en van daaruit zien we wel wat kunnen doen in de race.”

Nico Rosberg
De Duitser nam in de middag het stokje van snelste Mercedes-coureur over van Lewis Hamilton en spreekt dan ook van een fantastische auto. “We zijn snel over zowel een enkele ronde als over een langere stint, maar de banden blijven een belangrijk aandachtspunt. Er is nog veel werk te doen en het zal niet eenvoudig worden, maar ik hoop dat we de Red Bulls een beetje kunnen ‘kietelen’.