Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg denken dit weekend niet aan hun collega’s van Red Bull te kunnen tippen. “We vechten om P3.”

Naar aanleiding van de eerste twee vrije trainingen – waarin hij als vijfde en vierde eindigde, telkens op meer dan een halve tel van Sebastian Vettel – heeft Hamilton de hoop opgeveven Vettel en zijn Red Bull-teamgenoot Mark Webber te kunnen verslaan in India.

“Ja”, is Hamiltons duidelijke antwoord op de vraag van Sky Sports F1 of poleposition buiten bereik is. De tweede of derde plaats dan maar? “Ja, hopelijk”, luidt zijn wederom korte reactie.

“Een plekje bij de eerste vijf, hopelijk op de eerste twee rijen, zou fijn zijn”, geeft hij vervolgens tegenover ESPNF1 te verstaan. “Voor de race moeten we ons op Ferrari en Lotus richten. Red Bull rijdt vaak gelijk weg bij de start, dus die zullen moeilijk te verslaan zijn.”

Ook Rosberg koestert geen illusies. “We vechten hier om de derde plaats”, constateert de coureur die vandaag derde en zesde was in gesprek met Autosport. “De Red Bulls – en dan met name Vettel – zijn gewoon te snel voor ons. Pole zit er dus niet in. Jammer, maar helaas, dus nu moet de derde stek ons doel maar zijn.”