Mercedes maakt vooralsnog de dienst uit in de Formule 1 anno 2014, maar het Duitse-Engelse team voelt de hete adem van Red Bull al wel in haar nek. ‘Ze ontwikkelen zich razendsnel’.

De ‘wederopstanding’ van Red Bull vond eigenlijk al plaats in Australië, waar Daniel Ricciardo liet zien hoe snel de RB10 is als alles goed functioneert. In Maleisië was Red Bull vervolgens met Ricciardo én Sebastian Vettel competitief, dus Mercedes weet zich gewaarschuwd, ook omdat Vettel alvast een waarschuwingsslot lost in de media.

“Wat we dit seizoen tot nog toe hebben bereikt, is al meer dan we tijdens de wintertests hadden verwacht”, vertelt Vettel. “Het moet en kan echter zeker nog beter, want de auto is nog niet geweldig om mee te racen en we missen motorvermogen. Als je naast de baan staat, kun je dat ook wel horen. De Mercedes-motor is op het moment echt een stuk beter, maar we werken er samen met Renault aan om deze achterstand goed te maken.”

“Totdat het zover is, moeten we doen wat we in Maleisië hebben gedaan en zo dicht mogelijk achter de Mercedessen eindigen, maar het is een kwestie van tijd totdat we ze hebben bijgehaald en echt partij kunnen bieden”, gelooft Vettel.

Mercedes
Niet alleen Vettel denkt dat Red Bull het gat gaat inlopen, want ook Mercedes-coureur Lewis Hamilton, de winnaar van de Grand Prix van Maleisië, verwacht dat dit zal gebeuren: “Red Bull heeft een geweldige bolide en ik weet zeker dat Renault hun achterstand op motorisch vlak zal wegwerken, waarna er waarschijnlijk een geweldige strijd tussen Red Bull en ons zal losbranden”, zegt hij tegen Crash.net.

Behalve Hamilton is ook Mercedes-kopstuk Toto Wolff op zijn hoede voor Red Bull. “Ik heb gehoord dat ze in Maleisië elke dag zestig kisten met nieuwe onderdelen invlogen. Ik weet niet hoeveel dat er in ons geval waren, maar volgens mij gaat het om een tiende of een vijfde daarvan. We kunnen dus absoluut niet op onze lauweren rusten. We moeten voluit blijven werken.”