Mercedes, momenteel derde bij de constructeurs, aast op de tweede plaats die nu nog toebehoort aan Ferrari. Om deze af te pakken – wat volgens alle betrokkenen tot de mogelijkheden behoort – zet het Duits-Engelse team allereerst in op een goed weekend in India.

“De afgelopen drie races hebben ons geleerd dat we de tweede plaats bij de constructeurs niet cadeau krijgen, maar we hebben er eveneens uit kunnen opmaken dat we competitief genoeg zijn om onszelf van die plek te verzekeren, zolang we het maximale uit onze auto weten te halen”, zegt motorsportchef Toto Wolff, die met zijn team dan ook vol voor die positie gaat.

In India kan alvast een belangrijke stap gezet worden, weet Wolff. “We zijn dit jaar op elk type circuit snel geweest, dus dat zou komend weekend in India niet anders moeten zijn. Ons doel voor deze Grand Prix is om ons werk, zoals altijd, zo professioneel mogelijk te doen en tot het uiterste te gaan, zodat we er naar kunnen streven met beide coureurs op het podium te eindigen.”

Hamilton & Rosberg
Die coureurs zelf zijn in hun vooruitblikken overigens heel wat minder uitgesproken. “We weten dat we een snelle auto hebben, dus als we een goed weekend kunnen doormaken, dan kunnen we in potentie een mooi resultaat behalen”, is waar Lewis Hamilton het bij laat.

Teamgenoot Nico Rosberg houdt het eveneens algemeen: “De laatste paar Grands Prix waren voor ons niet de beste races van dit jaar, dus ik hoop op een ommekeer in India. We zijn hoe dan ook allemaal vastberaden het seizoen goed af te sluiten en onze strijd om de tweede plek bij de constructeurs te vervolgen”, aldus de Duitser.