Na een teleurstellende uitvalbeurt in de eerste race van 2014, hoopt Mercedes-coureur Lewis Hamilton terug te slaan in Maleisië. Teamgenoot Nico Rosberg won de seizoensopener en wil vooral zo doorgaan.

Hamilton pakte tijdens het openingsweekend in Australië de poleposition, maar kon die een dag later niet verzilveren aangezien hij na twee ronden uitviel met een motorprobleem. “Na een zwaar weekend in Australie ben ik erop gebrand sterk terug te slaan”, verkondigt hij.

“Iedere tegenslag vormt echter een kans om iets te leren over onze nieuwe auto, hetgeen erg belangrijk is, en ik weet zeker dat er op onze technische afdelingen hard gewerkt is en ik zal straks in Maleisië hetzelfde doen”, belooft de coureur die er meerdere keren op het podium heeft gestaan, maar nog nooit op de hoogste trede: “Dus het zou geweldig zijn als dat nu wel zou lukken in één van de thuisrace van ons team”, zo omschrijft hij de race die voor Mercedes bijzonder is vanwege haar Maleisische titelsponsor Petronas.

Wolff
Toto Wolff, één van de twee teambazen van Mercedes, bevestigt dat er sinds het openingsweekend en Hamiltons uitvalbeurt hard is gewerkt om de Mercedes W05 betrouwbaarder te maken. “We weten dat de betrouwbaarheid van een auto dit seizoen een cruciale factor is, dus we hebben onze best gedaan de situatie te verbeteren voor Maleisië.”

“Ondanks dat we het seizoen goed begonnen zijn, weten we namelijk dat we niet kunnen verzaken als we competitief willen blijven”, vervolgt de Oostenrijker, die hoopt nu met beide coureurs goed te scoren: “Want ondanks dat Lewis en Nico in Australië allebei een compleet foutloos weekend afwerkten, kreeg maar één van de twee het resultaat dat hij verdiende.”

Rosberg
Nico Rosberg was dus degene die loon na werken kreeg, want na een solide kwalificatie die hem een derde startplek opleverde, wist hij op zondag de race in Melbourne op zijn naam te schrijven.

“Het weekend in Australië vormde voor mij persoonlijk het pefecte begin van het seizoen, maar bracht ook aan het licht dat onze auto nog niet honderd procent betrouwbaar is. We hebben nu echter twee weken gehad om vast te stellen wat er verbeterd moest worden, dus hopelijk lukt het nu om met beide auto’s goed te scoren zodat we onze goede seizoensstart kunnen doorzetten”, meldt de Duitser.