Als het aan Meredes-teambaas Toto Wolff ligt, tekent wereldkampioen Lewis Hamilton nog voor de start van seizoen 2015 een nieuw contract met het Duits-Engelse team.

Hamiltons huidige overeenkomst met Mercedes loopt aan het eind van 2015 af. De coureur en het team hebben al eerder met elkaar om de tafel gezeten om de samenwerking te verlengen, maar toen de spanning vorig jaar opliep in de titelstrijd, werden de onderhandelingen gepauzeerd.

Na afloop van het jaar bestond de verwachting dat er snel over een nieuw akkoord gesproken zou worden, maar Hamilton had van de winter geen haast. Naar verluidt zijn Hamilton en Mercedes daarom ook pas tijdens de eerste wintertest – in Jerez – weer serieus met elkaar in gesprek getreden.

Wat Mercedes-teambaas Toto Wolff betreft, wordt er echter snel een nieuwe deal gesloten. “We mikken erop de onderhandelingen voor de start van het nieuwe seizoen rond te hebben”, vertelt hij aan Sky Sports F1.

Wolff weet dat het ‘zowel voor een team als coureur altijd goed is om snel duidelijkheid te hebben’, maar benadrukt dat het opstellen en bekrachtigen van een nieuw akkoord ‘aan de andere kant iets is dat je ook goed wil doen, wat betekent dat je er de tijd voor moet nemen’.

Bang dat de onderhandelingen onverhoopt stuklopen of Hamilton ineens iets anders wil, is Wolff niet: “Onze gesprekken verlopen zoals we van tevoren hadden verwacht. Er is zowel voor ons als voor Lewis dus geen reden om aan te nemen dat dit anders gaat uitpakken dan we allebei willen.”

“Natuurlijk is het zo dat dit soort gesprekken niet eenvoudig zijn en het zal ook niet zo zijn dat er van de ene op de andere dag ineens een akkoord ligt, maar we hebben een goede relatie met Lewis en we zijn altijd eerlijk en open naar elkaar toe geweest.”

“Wat voor nu belangrijk is, is dat we bespreken hoe we de komende jaren samen verder willen, en ook daar zijn beide partijen transparant in”, meldt Wolff, die herhaaldelijk heeft aangegeven dat verdergaan met de inmiddels tweevoudig wereldkampioen Hamilton de voorkeur heeft voor Mercedes.

Wat Wolff tot slot benadrukt is dat zijn wens om er voor de seizoensopener uit te zijn niet geldt als een deadline. “Absoluut niet. Wij stellen geen deadlines, want dan zet je de boel onder druk en wij willen noch onszelf, noch Lewis onder druk zetten.”