Gemengde gevoelens bij Manor: Roberto Merhi haalde de finish bij zijn debuut, terwijl het team voor het eerst een auto aan de start en finish zag verschijnen. Helaas voor teamgenoot Will Stevens bleef het echter ook bij één.

Nadat hij op zaterdag tijdens de kwalificatie al moest toekijken vanwege een probleem met het brandstofsysteem, moest Stevens nu namelijk ook de race aan zich voorbij laten gaan omdat Manor het probleem niet had weten op te lossen.

“Erg teleurstellend, maar het is geweldig voor het team dat Roberto de finish heeft gehaald”, zegt Stevens, terwijl Merhi laat weten heel trots te zijn op het team: “Dit resultaat is een mooie beloning voor al het harde werk van de afgelopen maanden”, meent de nummer vijftien uit de race.

“We hadden het niet makkelijk dit weekend en hebben ook een aantal van onze doelen niet behaald, maar het belangrijkste goal is wél bereikt en dat is dat we de race hebben uitgereden. We hebben zodoende veel nuttige data verzameld waar we voor de toekomst veel aan hebben.”

Of Merhi er in de toekomst nog bij is, staat overigens nog niet vast, maar de Spanjaard gaat daar vooralsnog blijkbaar wel vanuit: “We hebben een goede basis gelegd om over twee weken op voort te bouwen in China. Dit was echt een positief weekend, waarvoor ik het team dankbaar ben.”