Roberto Merhi heeft de gang er de laatste tijd steeds beter in zitten. In België was hij opnieuw teamgenoot Will Stevens de baas.

Stevens, die – uitvalbeurten daargelaten – in Spanje voor het laatst hoger finishte dan zijn Manor-teamgenoot, heeft wel een excuus. “Mijn start was erg goed”, vertelt de kleine Brit. “Ik pakte Nasr in de eerste bocht, maar toen kwam ik tussen twee auto’s terecht en was er opeens geen ruimte meer. Ik werd geraakt, en daar heb ik veel last van gehad. Ik verloor mijn positie, en hoewel ik daarna snel was, kon ik hem niet meer terug winnen.”

Pech dus voor Stevens, die op de startgrid nog twee plaatsen voor Merhi stond. “De race heeft qua resultaat niet helemaal goed uitgepakt voor mij, maar in elk geval zijn we als team weer met twee auto’s aan de finish gekomen.”

Merhi

Merhi eindigde één plek voor Stevens als vijftiende, en geeft toe dat soms een tikkeltje saai was. “Het was een beetje een eenzame race eerlijk gezegd. Het ging vooral om het bandenmanagement. Via de strategie konden we de blauwe vlaggen mooi ontwijken, zodat we het tempo constant konden houden.”

Ondanks dat de race voor de Spaanse debutant geen thriller was, is hij wel tevreden over zijn resultaat. “Het was een goede race voor mij. In de eerste ronde kwam ik voor mijn teamgenoot, en zo bleef het tot de finish. En het is natuurlijk altijd leuk om op Spa te rijden; je krijgt nooit genoeg van Eau Rouge.”