Het eerste weekend van de GP2 Asia Series is voor Ho-Pin Tung niet vlekkeloos verlopen. De Trident-coureur haalde in Dubai een 23ste en tiende plaats.Tung kampte al het hele weekend met een gebrek aan grip, maar leek het probleem vlak voor de kwalificatie onder de knie te hebben. De coureur uit Velp kwalificeerde zich als twaalfde, maar bij de start van de eerste race sloeg zijn motor af. Later bleek een defecte sensor in het motormanagement-systeem de boosdoener. Tung finishte nog wel, als 23ste en laatste, op twee ronden achterstand.

Voor de tweede race had Tung dus veel achterstand goed te maken en dat is precies wat hij deed. Vanuit het achterveld rukte Tung op naar de negende plek, die hij in de slotfase nog verloor aan de Rus Vitaly Petrov. Met de tiende plaats toonde de coureur zich niet ontevreden.

,,Mijn tempo was goed", vertelt Ho-Pin direct na de race, ,,vrijwel de hele race lagen mijn rondetijden in de buurt van de top van het veld, slechts 0,7 seconden van de snelste wedstrijdronde. Het team heeft een prima prestatie geleverd en ondanks de tegenslag op vrijdag kijken we terug op een geslaagd weekend."

De Fransman Romain Grosjean (ART) zorgde voor een sensatie door beide races te winnen, een unieke prestatie voor een GP2-debutant. Onze zuiderbuur Jerome D’Ambrosio (DAMS) eindigde bij zijn GP2-debuut als twaalfde en achtste.

Het half-Nederlandse Trust Team Arden, in de Asia Series nog met Adam Khan maar over een paar weken met Yelmer Buurman achter het stuur, had een rotweekend. Pakistaan Khan eindigde in beide race in de achterhoede, de Zwitser Buemi werd na de eerste race gediskwalificeerd omdat zijn auto niet aan de technische reglementen voldeed. In de tweede race lag Buemi er al in de eerste ronde af.

MB