Er gloort een klein beetje licht aan het einde van de donkere tunnel voor het noodlijdende team van Marussia: er is een ‘serieus bod’ gedaan op het team door twee Brits-Indiase broers. Dat meldt Sky Sports F1.

De broers, Baljinder Sohi en Sonny Kaushal, hebben veel geld verdiend in de staalbusiness en zijn nu zeer geïnteresseerd in Marussia. Sky Sports-verslaggever Craig Slater zegt dat het tweetal een aanzienlijk bod heeft uitgebracht op de renstal. Bij een aankoop zouden Sohi en Kaushal ook de schuld van 38 miljoen euro die momenteel op de schouders van Marussia drukt overnemen.

Wat in de koopintenties van de gebroeders meespeelt, zal ook de negende positie van Marussia in het constructeurskampioenschap zijn. Als de equipe die plek vasthoudt, wordt er ruim 44 miljoen euro aan prijzengeld op de rekening bijgeschreven. Dat zou de financiële situatie van het team meteen een duw in de juiste richting geven.

Gisteren werd naar buiten gebracht dat Marussia onder curatele is gesteld. Ondanks investeringen van huidige eigenaar Andrei Tsjeglakov tot wel 235 miljoen euro, kan de organisatie de rekeningen niet meer betalen. Het team, waarvan eerste coureur Jules Bianchi na zijn zware crash in Suzuka nog steeds in ernstige toestand in het ziekenhuis ligt, heeft net als Caterham dispensatie gekregen van Bernie Ecclestone voor de races in Amerika en Brazilië.