Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft zijn team opgedragen zich niet te laten meeslepen door de overwinning van Fernando Alonso in Valencia. Volgens hem heeft Red Bull nog een duidelijke voorsprong.

“Ik maak me zorgen”, zegt Montezemolo in zijn gebruikelijke nabespreking van het raceweekend. “Inderdaad, ik ben bezorgd. Dat zouden we allemaal moeten zijn. Er staan namelijk drie zware races voor de boeg in Silverstone, Hockenheim en Budapest.”

“We hebben allemaal kunnen zien dat Red Bull erg sterk is”, vervolgt Montezemolo. “In de kwalificatie was Sebastian Vettel vier tienden los van de rest en in de race vloog hij ervandoor. In ieder geval tot aan de neutralisatie. Als we onze doelen willen bereiken, moeten we dus nog een stap vooruit zetten.”

Montezemolo dankt zijn personeel voor alle inspanningen die ertoe hebben geleid dat Alonso nu bovenaan staat in het kampioenschap, maar vraagt zijn medewerkers tegelijkertijd er nog een schepje bovenop te doen.

“Het is aan jullie te danken dat we het kampioenschap leiden terwijl we niet de beste auto hebben”, zegt Montezemolo. “Inmiddels hebben we een competitieve auto, maar dat is niet genoeg. Voor één overwinning gaat de vlag niet uit. We willen titels winnen en daarom moeten we nog harder werken.”