De positie van Max Mosley is ernstig onder vuur komen te liggen nadat de Britse roddelkrant [schuin}News of the World {schuin]melding heeft gemaakt van een seksfeest waaraan de FIA-voorzitter zou hebben deelgenomen.News of the World publiceerde gisteren een verhaal, geïllustreerd met weinig verhullend beeldmateriaal waarop Mosley te zien zou zijn als lid van een gezelschap dat, verkleed in nazi-kostuums, een SM-rollenspel speelt dat uitmondt in een orgie.

Joodse belangenorganisaties in Engeland roepen al om het aftreden van Mosley, zoon van Sir Oswald Mosley, voor de Tweede Wereldoorlog leider van de Britse fascistische partij.

Bernie Ecclestone daarentegen heeft laten weten dat wat hem betreft de privézaken van Mosley niets te maken hebben met zijn werk voor de FIA.

Ook een woordvoerder van de FIA meldt dat wat de organisatie betreft de berichtgeving in de Britse krant een zaak is tussen het dagblad en Mosley.

Mosley heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen, hoewel zijn advocaten onderzoeken of er stappen tegen News of the World kunnen worden ondernomen.

DP