Max Mosley heeft de rechtszaak tegen [schuin}News of the World{schuin] gewonnen. De krant moet de FIA-president 60 duizend pond betalen.
Mosley spande de rechtszaak aan nadat News of the World op haar website een filmpje publiceerde waarin de FIA-president te zien is in een sex-orgie. Hoewel Mosley nooit heeft ontkend dat hij het is die op de beelden te zien is, verwerpt hij wel de claim van NOTW dat er een nazi-aspect aan verbonden was.

Mosley spande vervolgens een rechtszaak aan wegens inbreuk op zijn privéleven, en werd vanmorgen door de rechtbank in het gelijk gesteld. De 60 duizend pond die NOTW aan Mosley moet betalen, gaan rechtreeks naar een goed doel, zo heeft Mosley al laten weten.

,,Deze uitspraak maakt duidelijk dat de berichten over Nazi-activiteiten waarover News of the World berichtte, leugens zijn”, reageerde Mosley na de uitspraak.

,,De wet stelt dat iedereen recht heeft op privacy. News of the World heeft het mijne geschonden en het voorzien van de meest suggestieve krantenkop die je maar kunt verzinnen. Bovendien hebben ze geen contact met mij gezocht voor ze dit publiceerden, om te voorkomen dat ik direct de juridische stappen zou ondernemen die ik nu gezet heb."

,,Ik had een duidelijke uitspraak nodig die stelde dat wat News of the World gedaan heeft, verkeerd is. Dat dit alles gebeurd is onder de schijnwerpers van de media maakt het pijnlijk voor mij, maar ik ben opgelucht dat ik in het gelijk gesteld ben."

,,Ik hoop dat deze zaak dergelijke zaken in de toekomst helpt voorkomen. Zoals ik beloofd heb, gaat de opbrengst van deze zaak naar de FIA Foundation voor verkeersveiligheid. Tenslotte wil ik iedereen bedanken die mij in deze moeilijke tijd gesteund heeft.”

MB