Nico Rosberg moest de poleposition aan teamgenoot Lewis Hamilton laten, nadat hij in zijn laatste run te kampen had met een ‘vreemd’ gevoel in zijn auto.

“Er was iets compleet mis”, verklaart Rosberg, die in het duister tast wat precies het probleem was dat ervoor zorgde dat hij last had van extreem veel onderstuur. “De laatste run was erg merkwaardig. Niemand verbeterde zich, althans bijna niemand. Zelf had ik een probleem met mijn linkerwiel. We moeten uitzoeken wat het geweest is.” 

In de eerste run tijdens de finale van de kwalificatie was Hamilton al sneller geweest dan Rosberg. “Mijn ronde was goed, maar Lewis was beter. Dat is spijtig, maar ik kon er niets aan doen”, aldus de Duitser. “In de tweede run lagen nog kansen, want het verschil was klein.” 

Hamilton kwam in zijn tweede run niet in de buurt van de tijd die hij eerder had neergezet en vreesde even dat Rosberg langszij zou komen. Tot zijn grote vreugde hield zijn tijd stand. 

“Het is altijd bijzonder om je thuisrace vanaf pole te starten”, jubelt Hamilton, die vorig jaar nog de pole aan Rosberg moest laten na een inschattingsfout. “Dat maakte het een stuk lastiger om voor hem te eindigen, dus ik was nu gebrand op de poleposition.” 

Hamilton is ook blij dat hij het thuispubliek waar voor hun geld heeft kunnen geven. “Ik kan ieder jaar rekenen op overweldigende steun”, zegt hij. “Ik ben me ervan bewust dat zij een fortuin neerleggen om dat te doen en dan wil je ze natuurlijk iets geven om voor te juichen.”