Twee ronden, dat is wat Michael Schumacher nodig had om zich weer op zijn gemak te voelen achter het stuur van de Ferrari. En daarna was ook de lichte nervositeit verdwenen. ,,Ik heb mezelf verbaasd.”Juist op het moment dat er in de Formule 1 geen coureur rondrijdt met de naam Schumacher, is dat de man over wie iedereen het heeft. Michael welteverstaan. ‘Half voor de lol en half om technische redenen’ kwam hij even terug, om meteen twee keer de snelste tijd te rijden.

En dat terwijl hij voor de test alleen wat demonstratieronden in de F2007 had gereden. ,,Het kostte me heel even, een rondje of twee, voor ik weer in vorm was”, vertelde de zevenvoudig kampioen woensdag in Barcelona. ,,Dat was best snel, sneller dan ik had verwacht. Maar het doel was vooral om de nodige input te geven.”

Het ging dus vooral om de lol, maar toch was er de nodige spanning bij de Duitser voor hij met het testwerk begon. ,,Ik was wat nerveus, een beetje zoals een broekie zich voelt, alsof ik weer achttien was. Eenmaal op de baan voelde het weer als vanouds.”

Ferrari vond het vooral handig om Schumacher te laten testen omdat hij weet hoe het is om te rijden zonder traction control, in tegenstelling tot het gros van de huidige Formule 1-coureurs, dat niet beter weet dan dat tractiecontrole sinds 2001 is toegestaan.

,,Het is niet vergelijkbaar met voor die tijd, het is slechter dan voorheen. Dat komt door de andere motoren. Toen reden we nog met V10-motoren en kon je spelen met de versnellingsbak, dat kan nu niet.” Maar dat neemt niet weg dat de coureurs er een nieuwe uitdaging bij hebben. ,,Langzame bochten zijn het moeilijkst, maar de snelle bochten zijn uitdagend.”

KVN