Felipe Nasr heeft met een zesde plaats in Sotsji zijn beste resultaat sinds de Grand Prix van Australië behaald. Reden voor vreugde bij de Braziliaan, die blij is dat hij zijn kans heeft gegrepen.

Nasr reed een grotendeels onopvallende race, maar de zesde plek in Rusland is na zijn vijfde plaats in Australië zijn beste klassering van het jaar. “Ik ben erg te spreken over dit resultaat”, vertelt hij. “Het was van het begin tot het eind een intensieve race, maar de pace van onze auto was – met name op de superzachte banden – goed.”

“Op de gewone zachte banden was de balans van de auto wat minder, maar het team heeft goed werk gedaan en daar wil ik ze graag voor complimenteren”, vervolgt Nasr, die zijn team prijst voor de beslissing om hem de eerste 34 ronden op de super-softs te laten doen, alvorens over te stappen op de softs.

“Dit was een kans die we niet konden laten liggen, en ik ben blij dat we deze dan ook gepakt hebben”, besluit Nasr, die niet alleen profiteerde van het uitvallen van coureurs als Nico Rosberg, Nico Hülkenberg en Romain Grosjean, maar nadat hij als zevende over de finish reed ook na afloop nog door schoof naar de zesde plek vanwege de straf van Kimi Räikkönen.

Ericsson
Waar het voor Nasr een goede dag was, daar was het voor Marcus Ericsson een dag – en eigenlijk ook een weekend – om snel te vergeten. “Ik had er voor de start nog wel vertrouwen in, want we hadden voor een afwijkende strategie gekozen. De start was ook goed. Ik wist een aantal jongens in te halen, maar toen spinde Nico Hülkenberg ineens en ik kon hem niet ontwijken. Erg jammer, want de auto was dus prima. Dit was een gemiste kans.”