Felipe Nasr denkt dat hij volgend jaar als Sauber-coureur veel zal hebben aan de ervaring die hij dit jaar als testrijder bij Williams heeft opgedaan. Dat vertelt hij aan Crash.net.

Nasr stuurde afgelopen woensdag voor de laatste keer een Williams FW36 de baan op, iets wat hij eerder in 2014 al tijdens twee andere testdagen en vijf vrije trainingen heeft gedaan. De Braziliaan – die daarnaast in de GP2 uitkwam en derde werd in dat kampioenschap – hoefde echter niet op promotie naar een racezitje bij het team uit Grove te rekenen en gaat in 2015 daarom naar Sauber, waar hij wel een racezitje krijgt.

Hoewel het hem niet makkelijk valt afscheid te nemen van Williams, weet Nasr dat het nodig was om het team te verlaten. “Want het is cruciaal voor mijn loopbaan dat ik de volgende stap zet. Wel wens ik Williams verder het beste, en misschien kom ik hier nog wel eens terug”, verklaart hij.

“Ik vond het geweldig om met dit team te werken, net zoals de samenwerking met Felipe Massa en Valtteri Bottas heel fijn verliep. Ze zijn allebei fantastische coureurs en waren gelukkig erg open naar me toe. Ik heb veel van ze geleerd, net zoals ik veel heb opgestoken van het werken met alle engineers, monteurs en de rest van het team. Ik denk dat al die ervaringen me volgend jaar goed van pas zullen komen bij Sauber”, zegt Nasr.

De aanstaande Sauber-coureur denkt verder dat het goed voor hem is geweest racen in de GP2 te combineren met testen in de Formule 1. “Het was niet altijd makkelijk dat te doen, maar ik denk dat ik daardoor wel extra goed voorbereid ben”, aldus de coureur die de teamgenoot wordt van Marcus Ericsson bij Sauber, dat naar verluidt nog overhoop ligt met de gewezen coureur Adrian Sutil en ex-testrijder Giedo van der Garde.