Felipe Nasr maakte veel indruk in de Formule 3, maar zijn carrière leek een beetje te stagneren in de GP2. Totdat hij dit jaar zijn eerste zege pakte, een reserverol had bij Williams en toch enigszins verrassend een F1-contract bij Sauber in de wacht sleepte.

In een interview met Formula1.com zegt Nasr Williams erg dankbaar te zijn voor de leerzame ervaringen van afgelopen seizoen. “Ik heb veel geleerd”, zegt de Braziliaan. “Ik heb samengewerkt met de engineers, de monteurs en natuurlijk de andere coureurs. Daardoor heb ik een goed beeld gekregen van wat er allemaal komt kijken bij een Grand Prix-weekend.”

Nasr voelt zich klaar om de volgende stap te zetten en in 2015 te gaan racen voor Sauber. “Ik was graag bij Williams gebleven, maar zij hadden Massa en Bottas al onder contract staan. Om het momentum vast te houden, ben ik verder gaan kijken. Er staan heel veel jonge coureurs te trappelen om een stap hogerop te zetten, dus je moet je kans grijpen en het moment koesteren.” 

De Braziliaan erkent dat het zonder de financiële steun van Banco do Brazil waarschijnlijk niet was gelukt. “Het is belangrijk om sponsoren te hebben”, stelt Nasr. “Het draait niet alleen meer om talent. Natuurlijk heb je dat nog wel nodig, maar je hebt ook geld nodig. Banco do Brazil ondersteunt me al heel lang en het was een logische stap om verder samen te gaan in de Formule 1.”

Hoewel Nasr een belangrijk doel – de Formule 1 – heeft bereikt, beseft hij dat hij er nog niet is. “Om in de Formule 1 te blijven, moet je successen boeken”, verklaart hij. “Alles moet op zijn plaats vallen. Het is een kwestie van geluk en timing, op het juiste moment op de juiste plek zijn. Maar ik stap er met veel vertrouwen in. Ik mik op punten en misschien wel een podium. Brazilië heeft een rijke geschiedenis in de Formule 1 en ik hoop daar ooit een bijdrage aan te kunnen leveren.”