Na twee puntloze weekends, heeft Felipe Nasr weer wat punten bijgeschreven voor Sauber. De Braziliaan finishte in Monaco als negende voor het Zwitserse team.

Na de voor Sauber teleurstellend verlopen vrije trainingen en kwalificatie, waarin Nasr en teamgenoot Marcus Ericsson na Q1 al klaar waren, is dat een mooie opsteker voor de formatie uit Hinwil en natuurlijk Nasr zelf. “Dit was een geweldige race voor ons en het doet me zeer veel goed dat ik weer punten heb gescoord. Om na zo’n moeilijk begin van het weekend toch te scoren, voelt ook echt als een soort beloning”, vertelt Nasr.

“Het was wel een zware race, echt een uitputtingsslag, waarin ik telkens op de limiet reed. De jongens aan de pitmuur maakten ondertussen de hele tijd de juiste keuzes wat betreft de strategie, dus deze punten zijn voor het hele team”, besluit de nog altijd als negende in het WK geklasseerde Nasr.

Ericsson
Nasrs teamgenoot Marcus Ericsson beleefde ondertussen een stuk minder plezier aan de race in het Prinsdom. “Ik ben teleurgesteld omdat ik maar als dertiende aan de streep ben gekomen, al wist ik van tevoren dat het een moeilijke race zou worden doordat ik van P17 moest beginnen.”

“Op bepaalde momenten was de auto best wel snel en de balans was over het algemeen ook wel prima, maar ik denk dat we toch maar goed naar alle data moeten kijken om te zien wat er allemaal beter kan”, aldus de Zweed.