De Grand Prix van Engeland is niet op een succes uitgedraaid voor het team van Sauber: Felipe Nasr haalde de startgrid niet eens, Marcus Ericsson greep net naast een punt.

De Braziliaan Felipe Nasr moest al onderweg naar de startgrid opgeven, wegens een versnellingsbakprobleem. “De bak bleef tijdens m’n ronde naar de grid in z’n zes steken. Toen ik daarna in de pits kwam, zag het team dat er iets mechanisch mis was”, vertelt Nasr. “Dat was erg jammer, want er zijn veel andere auto’s uitgevallen en daar had ik mogelijk van kunnen profiteren. Het was dus echt een pechdag voor me.”

Ericsson
In de andere Sauber leek het er aanvankelijk op dat Marcus Ericsson van de pech van anderen zou profiteren. De Zweed lag op koers voor een punt, totdat hij zijn intermediates in ronde 41 inruilde voor slicks omdat de baan inmiddels aardig droog was geworden. Een rondje later stond Ericsson echter weer in de pits, want het was prompt weer hard gaan regenen en dus had hij tóch intermediates nodig.

“Het is teleurstellend om buiten de punten te eindigen na er zo lang aanspraak op te hebben gemaakt”, resumeert Ericsson, die uiteindelijk als elfde finishte. “De eerste helft van mijn race was ook redelijk. Mijn pace was goed en ik kon de mensen voor me bijhouden. Het weer werd op een gegeven moment echter compleet onvoorspelbaar. Op bepaalde plekken regende het, maar op andere plaatsen niet.”

“Het was een lastige situatie. Zowel voor ons als coureurs als voor de teams. Wij maakten helaas te veel pitstops. We moeten dus maar gaan nakijken wat we fout hebben gedaan”, weet Ericsson, wiens teambaas – Monisha Kaltenborn – aangeeft dat het eigenlijk eerder al mis ging: “We stapten met Marcus in de eerste plaats te vroeg over op intermediates, waardoor ze toen het echt begon te regenen al niet zoveel grip meer gaven.”

“Het leek er daarna op dat we winst zouden kunnen boeken in de droge periode, door snel een stop te maken en op slicks over te gaan. Helaas kwam er daarna weer regen naar beneden. Als we één rondje langer hadden gewacht met die stop, was dit niet gebeurd.”