Gemengde gevoelens bij Sauber: Felipe Nasr had een goede kwalificatie, haalde Q2 en start zondag als twaalfde, maar Marcus Ericsson kende de nodige problemen en bleef in Q1 hangen.

Het verschil tussen de twee Sauber-coureurs in Q1 was ook aanzienlijk: Nasr reed de vijftiende tijd, terwijl Ericsson zes tienden trager was en daardoor niet uit Q1 wist te komen. “Het ging niet volgens plan”, laat Ericsson dan ook optekenen. “Tijdens mijn eerste vliegende rondje moest ik van het gas vanwege een gele vlag en tijdens m’n tweede run werkten de sensoren op mijn nieuwe setje banden niet goed.”

“De temperatuur van de banden was daardoor een raadsel voor ons, wat in een kwalificatie uiteraard niet ideaal is”, verzucht de Zweed, die zich als zeventiende kwalificeerde, maar door de gridstraf van Fernando Alonso als zestiende mag starten. Ericsson hoopt zondag nog iets terug te doen: “Want dit was dus geen prettige dag voor me, met een teleurstellend resultaat als gevolg.”

Aan de andere kant van de garage zit de stemming er beter in. Met de twaalfde startplek op zak, spreekt Nasr van ‘een goede kwalificatie’. Makkelijk was het echter niet, geeft de Braziliaan te verstaan: “Want het zat allemaal dicht bij elkaar en doordat ik in VT3 geen kwalificatiesimulatie op de super-softs had gedaan, moest ik in de kwalificatie nog snel aan deze banden wennen en in een ritme zien te komen.”

Gezien het resultaat, is dat Nasr gelukt. “We hebben de juiste beslissingen genomen tijdens de kwalificatie en de banden goed aan de praat gekregen”, beaamt hij. “We mogen tevreden zijn met dit resultaat”, vervolgt Nasr, die voor de race op een toptienklassering inzet: “Deze twaalfde startplaats biedt ons immer een goede uitgangspositie om mee te doen om wat punten.”