Nicky Pastorelli rijdt dit seizoen in de Porsche 911 GT3 RSR van het VICI Racing team in de American Le Mans Series (ALMS). Hij vormt een duo met zijn jongere boer Francesco, regerend Formule Ford-kampioen. ,,Geweldig om weer te kunnen racen!"Pastorelli is intussen afgereisd naar St. Petersburg in Florida, waar hij komend weekend voor het eerst deel zal nemen in de ALMS. Tenminste, als alles goed gaat. Door leveringsproblemen bij Porsche is de auto te laat afgeleverd bij het team.

Het team draait nu overuren om de auto op tijd klaar te krijgen voor de race. ,,Ik ben er helemaal klaar voor en ik hoop van harte dat we kunnen rijden", aldus Nicky uit Florida. ,,Het hangt er nog een beetje vanaf, maar het is in ieder geval goed dat ik hier ben, zodat ik kennis kan maken met de serie."

Voor Nicky is VICI Racing een bekend team. Hij startte begin vorig jaar al voor VICI Racing in de 24 uur van Daytona. Nicky is dan ook zeer verheugd dat zijn optreden toen een dusdanig goede indruk heeft achtergelaten, dat hij nu is gevraagd het hele seizoen voor het team te rijden. ,,Het is geweldig weer te kunnen racen. Dat heb ik werkelijk heel erg gemist!"

,,De ALMS is een hele leuke serie die op een aantal, voor mij, bekende circuits start. Een aantal circuits heb ik twee jaar geleden al gereden met de Champ Car World Series. Een beetje voordeel heb ik die weekenden dan wel, dus dat kan geen kwaad", aldus de enthousiaste Nicky.

In Nicky's kielzog reist ook zijn jongere broer Francesco mee. Ook Francesco Pastorelli, regerend Formule Ford-kampioen, zal uitkomen in de ALMS voor VICI Racing. Nicky: ,,Het is super dat Francesco ook de kans krijgt om eens in een buitenlandse serie ervaring op te doen."

Het wordt een druk race seizoen voor Nicky Pastorelli. Zoals eerder bekend werd, zal hij samen met teamgenoot Meindert van Buuren ook starten in de Dutch Supercar Challenge (DSC) in de Papagayo V8 Star. ,,Het is hollen of stilstaan bij mij, lijkt het wel", aldus Nicky.

,,Eerst sta je een jaar aan de kant en nu opeens deelnemen in twee kampioenschappen! Het wordt een race-seizoen vol jetlags, maar dat heb ik er heel graag voor over. Het is jammer dat er twee races zijn die elkaar in de DSC en ALMS overlappen, te beginnen met de eerste race in de DSC op de Nurburgring op 20 april. Helaas zal ik daarbij niet aanwezig zijn, want dan zal ik rijden in Amerika. Wel jammer, want aan de Nürburgring heb ik hele goede herinneringen. Daar behaalde ik de Superfund Euro 3000 titel."

Teamgenoot in de DSC Van Buuren steunt Nicky volledig in deze beslissing. ,,Uiteraard is het voor mij heel jammer dat Nicky er met de eerste test, aankomend weekend, en bij de eerste race niet bij kan zijn. Ik begrijp het echter volkomen dat deze keuze is gemaakt en ik zal dus moeten rijden voor wat ik waard ben."

MB