Felipe Massa is door zijn ongeluk in Hongarije in 2009 geen slechtere coureur geworden. Dat denkt althans zijn manager Nicolas Todt, die het in Autosport opneemt voor zijn cliënt.

 

Massa raakte in 2009 zwaar gewond tijdens een vrije training voor de Grote Prijs van Hongarije, doordat er een veer uit de Brawn GP-bolide van Rubens Barrichello schoot en deze Massa – door zijn helm heen – in zijn gezicht raakte.

 

De Ferrari-coureur lag hierna een week lang, en aanvankelijk in kritieke toestand, in het ziekenhuis, waar hij aan zijn schedel geopereerd werd. Daarna mocht Massa terug naar zijn thuisland Brazilië om te herstellen, maar er moest wel een titaniumplaat in zijn schedel geplaatst worden om deze te beschermen voor wanneer hij weer zou gaan racen.

 

Begin 2010 maakte Massa vervolgens zijn comeback voor de Scuderia. 2010 werd echter een teleurstellend jaar voor Massa, die het seizoen slechts als zesde afsloot. In 2011 ging het vervolgens eerder slechter dan beter: Massa scoorde minder punten, stond geen één keer op het podium en was vaak bij incidenten betrokken.

 

Als gevolg hiervan wordt er al sinds Massa’s comeback gesuggereerd dat hij niet meer de oude is, maar Todt weerspreekt die bewering met klem: “Ik geloof eerlijk gezegd niet dat zijn ongeluk Felipe heeft veranderd”, neemt hij het voor zijn beschermeling op.

 

“Drie jaar geleden was Felipe nog bijna wereldkampioen, maar een jaar daarna volgde zijn ongeluk en was het onzeker of Felipe überhaupt ooit nog zou kunnen racen. Het leven is wat dat betreft heel onvoorspelbaar, maar er zijn meer grote coureurs die zware tijden hebben doorgemaakt en het tij daarna weer hebben weten te keren.”

 

Todt benadrukt verder dat Massa binnen het team van Ferrari veel steun geniet: “Ze hebben het volste vertrouwen in hem en dat blijkt ook wel uit het feit dat ze zijn contract hebben verlengd, want dat zouden ze echt niet gedaan hebben als ze niet in Felipe geloven.”

 

“Felipe is zelf de eerste om toe te geven dat hij een matig seizoen achter de rug heeft en hij weet dat 2012 een cruciaal jaar voor hem wordt. Als komend seizoen goede resultaten neerzet, is er echter geen reden voor Ferrari om niet met Felipe verder te gaan. We weten dus wat ons te doen staat en gaan samen keihard werken om te zorgen dat Felipe volgend jaar goed kan presteren.”