Sebastian Vettel krijgt van Red Bull zowel een nieuw chassis als een nieuwe race engineer. Het nieuwe chassis krijgt de Duitser al volgende week. Op zijn nieuwe race engineer moet hij langer wachten.

Vettels vaste race engineer Guillaume ‘Rocky’ Rocquelin, met wie hij al werkt sinds hij in 2009 voor Red Bull Racing ging rijden, krijgt na dit seizoen een nieuwe functie met meer verantwoordelijkheden binnen het team als head of race engineering.

In zijn nieuwe functie wordt Rocquelin degene waar de race engineers van Vettel en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo aan moeten rapporteren en die de samenwerking tussen beide zijden van de garage en de verschillende technische teams coördineert.

Dat bericht althans Autosport, dat ook al zegt te weten wie Vettels nieuwe race engineer wordt: volgens de Britse publicatie gaat Vettel met ingang van 2015 worden bijgestaan door Gianpiero Lambiase, de huidige race engineer van Sergio Pérez bij Force India.

Chassis
Met Rocquelin werkt Vettel eerst dus nog wel even door, maar het Red Bull RB10-chassis waar Vettel de laatste races mee heeft gereden gaat voor aanvang van de Grand Prix van Italië vervangen worden, zo bericht Autosport eveneens.

Vettel, die al een keer eerder dit jaar een nieuw chassis kreeg – voor het raceweekend in Spanje – omdat er vermoedelijk iets mis was met het exemplaar waar hij het jaar mee aanving, krijgt om precies dezelfde reden wederom een nieuw chassis, wat dus zijn derde is.