Na de race in Honagrije, waarbij Michael Schumacher zich niet van zijn beste kant liet zien, bleef de Duitser opvallend koel. Wellicht omdat hij zijn toekomst bij Mercedes al zeker heeft gesteld?

Eind dit jaar loopt het contract van Michael Schumacher met Mercedes af. De Duitser heeft dan alweer drie seizoenen voor de fabrikant geracet. Het heeft niet gebracht waar vooraf op gehoopt werd, waardoor het interessant zal zijn wat beide kampen beslissen. Willen ze verder met elkaar? Houdt Schumacher het voor gezien?

De Duitse boulevardkrant Bild denkt het antwoord te weten. Ze vermoeden dat Mercedes-Motorsportchef Norbert Haug zich versproken heeft.

Op de vraag of Schumacher zijn contract bij zijn 300ste race in Spa-Francorchamps wereldkundig zal maken, antwoordde Haug: “Ik denk niet dat hij het in Spa bekend maakt. Volgens mij wordt daar nog mee gewacht.”

Hij stelt het volgens Bild op zo’n manier dat een contractverlenging van Schumacher in kannen en kruiken is en dat het dus nog enkel om wat kleinigheden gaat.