De Ferrari waarmee Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen de Scuderia in 2015 uit het dal moeten trekken, gaat naar de naam SF15-T luisteren. Dat heeft Ferrari op haar website bekendgemaakt.

De naam SF15-T is een logische evolutie van de naam van de 2014-bolide, die als F14 T door het leven ging. Waar de naam van de vorige auto nog via internet door fans gekozen kon worden, heeft Ferrari er nu zelf voor gekozen deze licht aan te passen voor het nieuwe jaar.

De S en F in SF15-T staan uiteraard voor Scuderia Ferrari, terwijl de 15 logischerwijs voor het jaar staat en de T wederom voor Turbo, een verwijzing naar de V6-turbokrachtbronnen waarmee geracet wordt.

Volgens Ferrari zal er ‘de komende dagen meer informatie over de auto naar buiten komen via het internet en social media’. De daadwerkelijke presentatie van de SF15-T staat gepland voor komende vrijdag 30 januari en zal eveneens online plaatsvinden. Een exacte tijd is nog niet gegeven.

De SF15-T zal op zondag 1 februari zijn eerste kilometers maken, tijdens de eerste van vier wintertestdagen in het Spaanse Jerez. Nieuwkomer Sebastian Vettel zal naar verwachting op de eerste twee testdagen achter het stuur van de SF15-T plaatsnemen, Kimi Räikkönen op dag drie en vier.