Pastor Maldonado heeft er pas 41 rondjes achter het stuur van de Lotus E23 opzitten, maar kan tot zijn tevredenheid al wel constateren dat de E23 in niets op zijn voorganger lijkt.

Met de E22 van vorig jaar wisten Maldonado en zijn teamgenoot Romain Grosjean slechts tien punten te scoren. Een teleurstellend resultaat voor ‘Team Enstone’, dat in 2013 nog 315 punten pakte en er bovendien altijd om bekend stond goede auto’s te construeren, maar de E22 bleek niet alleen weinig competitief, maar ook nog eens zeer moeilijk te besturen.

Op maandag maakte de E23 – na enige vertraging – echter zijn debuut op het circuit en hoewel het daarbij volgens Maldonado ‘niet om performance ging’, is zijn eerste indruk van de nieuwe auto positief: “Het is lastig al conclusies te trekken, want we hebben niet zo heel veel rondjes kunnen rijden, maar ik heb er al wel een goed gevoel bij”, vertelt de Venezolaan aan Autosport.

“De E23 is duidelijk een compleet andere auto dan de E22. Het is geen doorontwikkeling van zijn voorganger, maar een auto waarvan je misschien zelfs wel kan zeggen dat hij volgens een totaal andere filosofie is ontworpen.”

“Dat – in combinatie met onze overstap van Renault- naar Mercedes-motoren – gaat zeker zijn weerslag hebben op hoe het is om met deze auto te rijden, en hopelijk heeft het ook een positief effect op de resultaten”, besluit Maldonado, die weet dat het versnellingsbakprobleem dat hem tot 41 rondjes beperkte ‘erbij hoort als je zoveel aan je auto veranderd hebt’.