Aanstaande zondag staat in Jerez de eerste wintertest alweer op het programma. Bij Red Bull Racing moeten ze nog even hard doorwerken om daar klaar voor te zijn: de nieuwe RB11 is namelijk nog niet af.

Teambaas Christian Horner bevestigt tegenover Autosport dat het karwei op de fabriek nog in volle gang is. “De wagen is nog niet klaar. We werken keihard om hem in elkaar te zetten”, zegt Horner. “Dit is waarschijnlijke de kortste productieperiode in onze tien Formule 1-seizoenen. Het is niet te geloven wat het team tot nu toe voor elkaar heeft gekregen. Maar er is nog genoeg te doen tot zondag.”

Door zo lang door te werken aan de nieuwe bolide, hoopt Red Bull in Jerez optimaal voorbereid de baan op te kunnen. Op een stressvolle testperiode zoals vorig jaar zit de renstal niet meer te wachten. Horner: “Toen konden we geen vier rondjes rijden voor er iets kapot ging of de auto in de fik vloog. Het kan dit keer alleen maar beter gaan.”

Daar heeft de Britse teambaas alle vertrouwen in, zo laat hij blijken: “Deze winter is tot dusver veel positiever geweest dan die van vorig jaar.” Horner vindt dat zijn team het meest indrukwekkende off-season uit het bestaan heeft gedraaid. “Op alle gebieden: de korte bouwtijd van de auto, en het ontwerpteam, dat alle deadlines heeft gehaald”, zegt hij.

Ricciardo

Kersvers Red Bull-kopman Daniel Ricciardo is al net zo enthousiast als zijn baas. De Australiër gelooft namelijk in zijn titelkansen: “Mercedes heeft vorig jaar al veel uit hun pakket gehaald, zodat er voor hen nu minder ruimte voor verbetering is. Wij kunnen een grotere stap maken. En als wij op die manier dichterbij komen, dan weet ik zeker dat ik mijn kans kan grijpen als hij voorbij komt”, tekent Sky Sports op uit Ricciardo’s mond.

Alhoewel Ricciardo verwacht van zijn nieuwe teamgenoot Daniil Kvyat genoeg tegenstand te krijgen – “hij is van een nog jongere generatie dan ik, en ik denk dat hij heel goed voor de dag gaat komen, ook al heeft hij een stuk minder ervaring dan Sebastian” – staan de teamprestaties voorlopig voorop. Ricciardo: “We willen de auto zo snel mogelijk maken, dus we zullen alle informatie met elkaar en het team delen. Naarmate het seizoen vordert zien we wel hoe het loopt, maar totdat we één-tweetjes pakken houden we niks geheim voor elkaar.”