De veelbesproken B-specificatie van Spyker komt niet in Turkije, maar al in Duitsland op de baan. Teambaas Colin Kolles wil alle zeilen bijzetten om Toro Rosso en Super Aguri voor te blijven. Met de huidige auto gaat dat niet lukken, en dus is de introductie van de ‘nieuwe’ Spyker, van de hand van Mike Gascoyne, naar voren geschoven. ,,Bij de volgende race in Spanje hebben we een kleine update, in Monaco komt er een grote update en in Duitsland gaan we met de nieuwe auto rijden”, vertelde Kolles in Bahrein aan FORMULE 1 RaceReport.

De Gascoyne-Spyker krijgt onder andere een nieuwe versnellingsbak, een nieuwe achteras en een verbeterd koelsysteem. In de week voor de Grand Prix van Spanje wordt een aantal van de nieuwe onderdelen al getest.

Christijan Albers zette zijn vraagtekens bij het plan van Kolles. ,,Ik hoop dat hij gelijk krijgt, maar ik moet nog maar zien of al die nieuwe dingen op tijd klaar zijn.”

Meer lezen? Koop dan de nieuwste FORMULE 1 RaceReport, editie 6 van 2007. Vanaf woensdag 18 april overal verkrijgbaar voor slechts euro 4,10!