De toekomst van Jenson Button blijft ongewis. De Engelsman wil er alleen over kwijt dat hij in gesprek is met McLaren. “Jullie moeten nog even geduld hebben.”

In Singapore liet hij nog weten een beslissing te hebben genomen en nadat hij erkende dat hij weinig plezier beleeft aan achteraan rijden, zinspeelden Britse media al op een naderend pensioen. De Grand Prix van Japan, de thuisrace van Honda en een land waar Button een nauwe band mee heeft, zou een mooie gelegenheid zijn geweest voor de aankondiging. Maar daar is het dus nog even op wachten. 

“Ik kan niets nieuws melden ten opzichte van de vorige race”, aldus Button. “Het spijt me dat we jullie geduld op de proef stellen. Ik ben in gesprek met McLaren en dat gaat goed. Dat is alles wat ik kan zeggen. Er zijn talloze mogelijkheden voor volgend seizoen, maar ik wil me nu richten op deze race, een belangrijk weekend voor Honda. Hopelijk kunnen we iets moois laten zien.”

McLaren heeft de mogelijkheid om een optie in het contract van Button te lichten en hem dus aan te houden, maar het valt niet te verwachten dat zij dat tegen zijn zin zullen doen. De gesprekken tussen McLaren en Button kunnen dus zowel duiden op afspraken om het contract te ontbinden als om toch langer samen door te gaan. 

Button kreeg voor dit seizoen na lang beraad de voorkeur boven Kevin Magnussen. De Deen bleef aan als reserverijder, maar ziet het niet zitten om nog een jaar langs de zijlijn te zitten. Hij zou ook in gesprek zijn met Haas. Ondertussen solliciteert Stoffel Vandoorne ook openlijk naar een promotie van de GP2, waar hij dit seizoen domineert, naar de Formule 1.