Tevreden gezichten bij Sauber: de Zwitserse formatie lijkt in buurland Oostenrijk competitiever te zijn dan twee weken geleden in Canada en had bovendien een productieve openingsdag op de Red Bull Ring.

Sauber stuurde coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson met verschillende set-ups de baan op, waarbij Nasr in beide sessies de snellere van de twee was. De Braziliaan eindigde achtereenvolgens als vijfde en negende, Ericsson als vijftiende en dertiende.

“We hebben in beide trainingen veel gedaan en onze testprogramma’s afgewerkt”, vertelt Nasr. “Het is hoopgevend om te zien dat we hier redelijk competitief zijn en de balans prima was, terwijl de remmen ook beter aanvoelden dan in Canada”, vervolgt de Braziliaan, die tijdens de trainingen overigens nog wel aardig wat over de boordradio moest klagen alvorens de remmen naar wens waren afgesteld.

Ericsson spreekt ook over een positieve dag die goede hoop geeft voor de rest van het weekend. “We hebben interessante dingen opgestoken door met verschillende afstellingen op pad te gaan, dus we zullen alles vanavond nog eens goed analyseren”, meldt de Zweed daarbij tot slot.