De tweede ronde van de GP2 Series in het Turkse Istanbul heeft voor Yelmer Buurman weinig goeds met zich meegebracht. De kwalificatie was al niet geweldig en tijdens de races gooiden twee startcrashes roet in het eten.Voor Buurman was het de eerste keer dat hij op het uitdagende circuit in de Turkse hoofdstad reed. Binnen een halfuur vrije training moest hij de baan goed genoeg leren kennen om een goed resultaat te behalen in de kwalificatie.

Dat lukte niet. Buurman kwam niet verder dan de zeventiende tijd, overigens maar één plek en slechts een duizendste achter zijn ervaren teamgenoot Sébastien Buemi. Echt lekker liep het dus niet met Trust Team Arden in Turkije.

Omdat drie voor hem geklasseerde rijders een tijdstraf kregen en er één wegens fysieke klachten verstek moest laten gaan mocht de Nederlander alsnog als dertiende starten. Dankzij een wereldstart lag Buurman binnen de kortste keren zevende.

Hij werd echter van achteren aangereden en in de rondte gedrukt. Bij die klap kwam zijn duim hard in aanraking met het stuur. ,,Ik had veel pijn en dat verstoorde mijn ritme. Bovendien kon ik niet meer goed insturen. Dat maakte de race tot een hel en veel plaatsen winst zat er zo ook niet meer in”, vertelde Buurman, die als vijftiende over de finish kwam.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij niets had gebroken. Zondag stond Buurman dan ook gewoon weer aan de start en opnieuw was hij goed weg. Hij maakte veel plaatsen goed en kwam zelfs voor de als derde gestarte Andreas Zuber terecht. Die werd echter in de derde bocht hard aangetikt waardoor zijn auto de lucht invloog en bovenop de achterkant van Buurmans bolide landde.

Buurman: ,,Ondanks dat Zuber er ook niets aan kon doen zit ik nu wel met een enorm pak schade aan mijn auto. Al met al kan dit weekend in Turkije wat mij betreft worden gerangschikt onder mijn grootste teleurstellingen tot nu toe in de sport. Pech, pech en nog eens pech.”

KVN