Een groep van zo’n veertig recentelijk ontslagen personeelsleden van Caterham onderneemt juridische stappen tegen het Formule 1-team dat ze op straat heeft gezet.

Caterham F1 is sinds begin deze maand in nieuwe handen, nadat de voormalige teameigenaar Tony Fernandes de renstal aan een groep investeerders uit Zwitserland en het Midden-Oosten verkocht. Het nieuwe management, bestaande uit onder meer teambaas Christijan Albers en adviseur Colin Kolles, voerde twee weken daarna al een grondige reorganisatie door, waarbij zo’n veertig ontslagen vielen.

De ontslagen zijn onderdeel van een herstructurering die volgens het management ‘noodzakelijk is voor de toekomst van het team’, maar volgens de groep ex-medewerkers zijn ze ontslagen op een wijze die in strijd is met de Britse arbeidswet. Hun arbeidsovereenkomsten zouden namelijk zonder eerdere waarschuwing of overleg ontbonden zijn.

De ontslagen werknemers zouder verder, zo melden de advocaten die ze in de arm hebben genomen, niet betaald zijn over de maand juli, ondanks dat Caterham toegezegd zou hebben dat wel te doen. Als gevolg van dit alles wordt in Engeland ‘een aanzienlijke claim ingediend tegen Caterham’, terwijl de advocaten de FIA tevens aansporen het handelen van Caterham te onderzoeken.

Het team van Caterham heeft aangegeven niet op de berichtgeving te kunnen reageren aangezien het een juridische zaak betreft.