Ook in Bahrein is het de teams niet gelukt om een oplossing te vinden over de klantenchassis'. In Spanje gaat Bernie Ecclestone het opnieuw proberen.Ecclestone is al enige tijd bezig met het zoeken naar een goede oplossing, maar tot nu toe is hij er niet in geslaagd om alle teams op één lijn te krijgen. De Formule 1-supremo wil koste wat kost af van de

rechtszaak die Spyker heeft aangespannen.

Niet per se omdat hij Spyker niet steunt, maar omdat het dan een zeer langlopende zaak wordt. Een uitspraak wordt de eerstkomende maanden niet verwacht, mogelijk wordt dat zelfs pas na het seizoen. Dit zou betekenen dat het seizoen grotendeels tot geheel onder voorbehoud moet worden verreden, wat Ecclestone helemaal niet ziet zitten.

Om de zaak op te lossen wordt geprobeerd een nieuwe regeling te treffen voor het verdelen van de televisiegelden. Momenteel komen de eerste tien teams hiervoor in aanmerking, maar die regel stamt nog uit vroeger tijden. Toen armlastige teams als AGS, Coloni, EuroBrun, Onyx en Osella nog verwoede pogingen ondernamen zich door de (pré-)kwalificatie heen te worstelen.

Naar verluidt is het probleem nu het vinden van een nieuwe sleutel ter verdeling van de televisiegelden tussen alle teams. Dan wordt er meteen rekening mee gehouden dat er volgend seizoen twaalf teams (inclusief Prodrive) aan de start verschijnen.

Waarschijnlijk wordt er half mei in Spanje opnieuw geprobeerd de gemoederen te sussen.

KVN