Naast Caterham moet ook Marussia de Grand Prix van de Verenigde Staten aan zich voorbij laten gaan. Dat heeft Bernie Ecclestone vandaag bevestigd.

“Caterham en Marussia zullen allebei in Austin niet aan de start komen”, zo wordt Ecclestone geciteerd door Reuters, dat het overigens bij dit ene zinnetje houdt en verder geen context noemt. Daarmee is het startveld voor de Grand Prix van de Verenigde Staten gereduceerd tot achttien auto’s.

Verwacht werd dat Marussia in Austin reserverijder Alexander Rossi voor eigen publiek zijn Grand Prix-debuut zou laten maken. Maar het ongeluk van Jules Bianchi in Suzuka heeft kennelijk ook financiële gevolgen voor Marussia, dat de rekeningen niet meer kan betalen.

Het is niet duidelijk of Marussia alleen Amerika, of ook de rest van het seizoen laat schieten. Team hebben de verplichting om bij alle Grands Prix acte de présance te geven, maar Caterham heeft van Ecclestone speciale toestemming gekregen om de komende twee races over te slaan zonder wegens contractbreuk met de FOM zijn inschrijving te verliezen. Als de curatoren een oplossing vinden voor de situatie bij Caterham, zou dat team in Abu Dhabi weer kunnen meedoen. Waarschijnlijk hopen de eigenaren van Marussia op eenzelfde scenario. Aan het begin van dit jaar kwam de overeenkomst tussen het Marussia-team en de Russische autofabrikant waar het zijn naam aan ontleent, ten einde.