De organisatie van de Grand Prix van Canada ziet af van de traditionele ‘open dag’ voorafgaand aan het raceweekend uit vrees voor protesterende studenten.

Jaarlijks stelt de organisatie op donderdag de poorten van het circuit en de pitstraat open voor publiek. Het evenement trekt altijd veel publiek en geeft de fans de kans om de opbouw van de auto’s van dichtbij te bekijken. Monteurs en coureurs maken graag een praatje met de enthousiaste Canadezen.

Dit jaar ziet de organisatie zich echter genoodzaakt om af te zien van de vrij toegankelijke open dag. Studenten die fel tegen de plannen zijn om het collegegeld te verhogen in de provincie Quebec hebben aangekondigd publieke evenementen te verstoren.

“Na een uitgebreide analyse van de situatie zijn we tot de conclusie gekomen dat we de toegang tot het circuit en met name de pitstraat moeten beperken”, stelt de organisatie in een verklaring.

Promoter Francois Dumontier zegt dat hij erg verdrietig is dat deze beslissing genomen moest worden en biedt zijn verontschuldigen aan voor de fans. “Maar gezien het open karakter van de dag en de aangekondigde protesten kunnen we onze verantwoordelijkheid niet ontlopen”, verklaart hij.