Voormalig Formule 1-coureur Justin Wilson ligt in coma na een crash in de Indycar-race van zondag op Pocono. Wilson heeft ernstig hoofdletsel en verkeert in kritieke toestand, zo meldt de Indycar-organisatie.

Na 179 van de tweehonderd ronden verloor Ganassi-rijder Sage Karam de controle over zijn auto. Karam raakte de muur hard, waarna Wilson – die in een treintje auto’s zat dat Karam probeerde te ontwijken – door een groot brokstuk op zijn helm werd geraakt.

Wilson was daarna een passagier en schoot aan de andere kant van de baan de muur in. Vermoedelijk was de Engelsman direct buiten bewustzijn. De reddingsploeg was er snel bij om hem te ontzetten, waarna Wilson per helikopter naar het nabije ziekenhuis in Allentown, Pennsylvania werd gebracht.

De 37-jarige Wilson ligt nu in coma en kritieke toestand met ‘zwaar hoofdletsel’ in het ziekenhuis. Wilson, die voor Andretti Autosport uitkwam, racet al jaren in Amerika. Eerder in zijn loopbaan, in 2003, reed hij 16 Formule 1 Grands Prix voor Minardi – als teamgenoot van Jos Verstappen – en Jaguar.

Beeld: Indycar Series.