Williams CEO Adam Parr heeft aangegeven dat er het nodige gaat veranderen bij het team, aangezien de start van het seizoen verre van naar wens is verlopen.

Williams zag gisteren in China voor de eerste keer dit jaar de finishvlag. Rubens Barrichello en Pastor Maldonado slaagden er beide in de race vol te maken, maar met een dertiende en achttiende plaats viel er alsnog weinig te juichen voor de Engelse renstal.

Tegenover persbureau Reuters kondigt Parr dan ook aan dat het hoog tijd is dat het team stappen gaat ondernemen om de slechte seizoensstart goed te maken: “We erkennen dat er dingen moeten veranderen, dus dat zal ook gaan gebeuren”, zegt hij. “De huidige situatie is onacceptabel.”

Volgens Parr is het zeer waarschijnlijk dat er behalve veranderingen op het organisatorische vlak ook personele wijzigingen doorgevoerd zullen worden. “Er zijn drie dingen die je in onze situatie kan doen”, legt hij uit. “Je kan de organisatie en structuur van het team veranderen, je kan extra mensen aannemen, of je kan mensen laten vertrekken. Ik denk dat wij naar alle drie de opties moeten kijken.”

De Williams-topman – die er overigens niet aan twijfelt dat het team zich dit jaar nog zal herstellen – benadrukt verder dat de terugval van Williams niet te wijten valt aan het feit dat het budget van de renstal achteruit is gegaan. “Er zijn teams met minder financiële middelen die het beter doen dan wij, dus daar ligt het niet aan.”

“Het probleem zit hem dus vooral in de organisatie. Aan de ene kant zullen we nieuwe en veelbelovende mensen moeten binnenhalen, terwijl we aan de andere kant goed moeten kijken naar de afdelingen die niet goed functioneren. Er zullen moeilijke beslissingen gemaakt moeten worden.”

Parr steekt technisch directeur Sam Michael in ieder geval een hart onder de riem, en beklemtoont dat diens positie vanuit Williams niet onder druk staat: “Sam is ontzettend getalenteerd en werkt keihard. Hij is enorm toegewijd en doet altijd wat het beste is voor het team.”

“Als Sam denkt dat het beter voor het team is als hij stopt, zal hij dat zonder morren en uit eigen beweging doen, maar niemand hoeft hem te vertellen hoe de zaken er momenteel voor staan.”