Wederom ziet Max Verstappen de finish niet en wederom speelt de Renault-krachtbron hem parten. Na een uur racen komt er met het uitvallen van Verstappen een einde aan een weekend om snel te vergeten.

Verstappen geeft na afloop van zijn race aan geen moment echt lekker in de auto te hebben gezeten: “Al vanaf de start worstelde ik met de auto”, laat Verstappen op zijn zijn eigen website verstappen.nl weten. “Vanwege technische problemen moest ik het de hele race rustig aan doen, waardoor ik op de rechte stukken veel snelheid verloor. Het leek wel of ik stil stond op de momenten dat ik werd ingehaald.”

De start zelf verliep overigens ook niet geheel vlekkeloos voor Verstappen. Hij reed tegen de Lotus van Pastor Maldonado aan, waarna hem gevraagd werd of er schade was aan zijn voorvleugel. Het antwoord op die vraag moest hij vanwege beperkt zicht schuldig blijven. Toen hij later toch een pitstop maakte, stonden de banden nog niet voor hem klaar, waardoor hij opnieuw kostbare tijd verloor. Het is tekenend voor het weekend waarin het gewoon niet wilde vlotten, met de uitvalbeurt als dieptepunt.

“We moeten uitzoeken wat daar de exacte oorzaak van is, maar het mag duidelijk zijn dat drie keer uitvallen in vier races tijd niet wenselijk is”, aldus Verstappen. “Het is verontrustend. We hebben nu drie weken de tijd om de problemen op te lossen, zodat we in Spanje wel finishen. Dat is op dit moment het voornaamste doel.”

Vader Jos Verstappen is op dezelfde website duidelijk over wie er debet is aan het probleemweekend van Toro Rosso: “Er moet bij Renault iets gaan gebeuren, want dit kan zo niet langer. Toro Rosso kan nog zoveel updates doorvoeren op die auto, als Renault de zaakjes niet op orde heeft, schiet het team daar niks mee op.”

Carlos Sainz
De teamgenoot van Verstappen was al niet een veel beter lot beschoren. De Spanjaard viel eveneens uit. Hij is dan ook teleurgesteld, maar kan de oorzaak van zijn uitvallen nog niet duiden: “Ik voelde iets vreemds aan de auto, wat met ertoe dwong de auto stil te zetten. Meer weet ik op dit moment ook niet.”

“Ik ben met name gefrustreerd omdat de kwalificatie juist heel lekker liep. In de race daarentegen kwamen we pure snelheid te kort. We zullen uiteraard ons best doen om daar in Spanje iets aan te veranderen. Dat zal sowieso een bijzondere aangelegenheid voor mij worden, aangezien het mijn thuisrace is.”