Silverstone was vorig jaar het toneel van het beste seizoensresultaat van Sergio Pérez. Om dat te herhalen, moet hij dit jaar de race winnen. Dat is wellicht wat hoog gegrepen, maar de Sauber-coureur denkt dat een podiumplaats mogelijk moet zijn.

“Ik denk dat Silverstone goed bij onze auto past”, zegt Pérez, die dit seizoen al tweemaal op het podium stond. In Maleisië greep hij net naast de overwinning en werd hij tweede en in Canada stormde hij van achteren naar voren om als derde over de streep te komen.

“Ik wil opnieuw strijden voor een podiumplaats”, aldus de Mexicaan. De sleutel daarvoor ligt volgens Pérez op zaterdag. “Inhalen is op Silverstone nog moeilijker dan in Valencia, dus de kwalificatie heeft onze hoogste prioriteit. Ik heb een betere uitgangspositie nodig dan de afgelopen races.”

De laatste twee races startte Pérez als vijftiende. In Canada wist hij dat dus nog om te buigen in een derde plaats, maar in Valencia bleef hij op de negende plaats steken. Vorig jaar was de zevende plaats op Silverstone zijn beste resultaat van het seizoen.

“Dat was een gekke race onder lastige weersomstandigheden”, herinnert Pérez zich. “Maar ik hou van het circuit, vooral de snelle en vloeiende bochten. In de Formule 3 en GP2 heb ik hier gewonnen. Bovendien heb ik drie jaar in Oxford gewoond, dus ik heb nog aardig wat vrienden in Engeland.”